Cu siguranţă aţi întîlnit multe reţete în care se folosesc nuci pecan. Cel puţin în aproape toate reţetele de peste ocean în care se regăsesc nuci folosesc aceste fructe. Plăcinta cu nuci pecan este cea mai faimoasă, fiind o reţetă clasică americană.
Pecanul este un arbore specific Americii de Nord. Nucile de pecan sunt o excelentă sursă de mangan, au un conţinut de peste 70% grăsimi şi sunt bogate în acizi graşi omega 6.
Eu am folosit nucile pentru prepararea acestor delicioase cornuleţe. Pentru reuşita acestor prăjiturele se măsoară ingredientele precis şi nu se amestecă prea mult în compoziţie. Când compoziţia este prea bătută cornuleţele ies tari. Reţeta fiind americană, pentru măsurarea ingredientelor, se folosesc ustensile de măsurat tipice acestei ţări. Eu am să scriu ingredientele şi în grame.
- 1 cană de unt, moale ( 225 g )
- 1/2 cană de zahăr (100 g)
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 2 căni de făină albă (230 g)
- 1 cană de pecan tocat mărunt ( 110 g)
- zahăr pudră
într-un castron se bate untul cu zahărul până când se obţine o cremă spumoasă. Se adaugă esenţa de vanilie şi, treptat, făina. La sfârşit se pune pecanul şi se încorporează uşor.
Din aluat se iau bucăţele de aluat care se rulează bastonaşe de 6 cm din care se modelează cornuleţe.
Se pun în tava neunsă la 2,5 cm distanţă între ele.
Cornuleţele se coc 20 - 25 de minute la o temperatură de 160 grade C sau până se întăresc şi se rumenesc pe fund. Se lasă la răcit 2 - 3 minute înainte de a se scoate pe grătar.
Se pudrează cu zahăr chiar înainte de servire altfel zahărul va fi absorbit în prăjiturele..
Poftă bună!