Pentru weekend vă propun acest chec, preparat de mine sâmbăta trecută. La cât a fost de bun abia am salvat câteva felii pentru şedinţa foto, dar trebuia să vă împărtăşesc şi voua această reţetă.
Ingrediente:
- 250 g unt + câteva grame pentru uns tava
- 250 g făină + câteva grame pentru tapetat tava
- 250 g zahăr
- 4 ouă mari
- 150 g ciocolată neagră, tocată
- 150 ml lichior de ouă (am înlocuit cu lichior de ciocolată)
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 plic praf de copt
- un vârf de cuţit de sare
- 3 linguri zahăr praf
Se încălzeşte cuptorul la 180 de grade C. Tava se unge cu unt şi se tapetează cu făină.
În vasul mixerului amestecăm la viteză maximă untul cu zahărul, zahărul vanilat şi praful de sare până obţinem o cremă spumoasă. Se adaugă, pe rând câte un ou, amestecând după fiecare până se încorporează.
Se opreşte mixerul şi, amestecând cu o spatulă, se încorporează câte o lingură de făina amestecată cu praful de copt, alternând cu lichiorul de ouă. La sfârşit punem ciocolata tocată, amestecăm uşor apoi turnăm aluatul în tava pregătită.
Tava se introduce în cuptor pentru 55 - 60 de minute.
După 30 de minute se scoate checul din tavă, şi după ce se răceşte se pudrează cu zahăr pudră.
Se poate servi simplu, cu îngheţată de ciocolată sau chiar cu îngheţată de fructe de pădure, preferata mea.
Şi obligatoriu, cafeaua. Un deliciu!
Reţeta am preluat-o de aici.