duminică, 26 aprilie 2009

GARNITURA DE OREZ CU LEGUME


Ingrediente:
- 150 gr orez
- 3 linguri de ulei
- 2 fire de ceapa verde
- un morcov
- 1/2 ardei rosu
- 50 gr boabe de porumb dulce
- 50 gr mazare boabe din conserva
- 1/2 lingurita Knorr
- sare
Orezul spalat se pune intr-o cratita impreuna cu uleiul, ceapa verde taiata inele si ardeiul taiat cubulete; se lasa putin sa se rumeneasca si legumele sa-si dezvolte aromele; se stinge cu o cana cu apa, se adauga morcovii taiati rondele, sare si Knorr, boabele de porumb si de mazare si se lasa sa fiarba la foc mic, acoperit, pana scade tot lichidul si orezul se inmoaie, ramanand intreg.
Pentru servire la masa, am uns un bol de dimensiuni reduse cu ulei, l-am umplut cu orez, presandu-l bine si apoi am rasturnat pe o farfurie. Aceasta garnitura se preteaza foarte de bine la fripturile de pui.

Un comentariu:

  1. Multumesc tuturor care participa la trimiterea acestor delicioase retete !
    Mi-ati adus o imbunatatire in bucataria mea.
    Copii si nepotii mei sant incantati ca le pot aferi noi feluri de retete !
    Felicitari tuturor !

    RăspundețiȘtergere