joi, 23 aprilie 2009

MANCARE DE SPANAC




Ingrediente:
- 700 gr frunze de spanac
- 400 ml lapte
- 2 linguri de faina
- 3 linguri de ulei
- sare
- boia de ardei
- 2 catei de ursturoi

Spanacul se spala bine, se fierbe 20 minute in 1/4 l apa clocotita si apoi se pune intr-o strecuratoare. Se raceste. Dupa racire spanacul se toaca

Uleiul se pune intr-o cratita, se pune usturoiul taiat marunt, se amesteca de cateva ori avand grija ca usturoiul sa nu se arda, apoi se pune faina si se mai lasa 1 minut, fara sa se rumeneasca.

Se adauga putina boia de ardei,  apoi laptele,  amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se pune spanacul tocat, adaugand,  daca este cazul,  si putina apa in care a fiert spanacul si se lasa la foc mic 2-3 minute.

Se potriveste de sare .



Mancarea se serveste cu oua ochiuri pudrate cu sare, boia si piper.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu