Ingrediente:
- 700 gr frunze de spanac
- 400 ml lapte
- 2 linguri de faina
- 3 linguri de ulei
- sare
- boia de ardei
- 2 catei de ursturoi
Spanacul se spala bine, se fierbe 20 minute in 1/4 l apa clocotita si apoi se pune intr-o strecuratoare. Se raceste. Dupa racire spanacul se toaca
Uleiul se pune intr-o cratita, se pune usturoiul taiat marunt, se amesteca de cateva ori avand grija ca usturoiul sa nu se arda, apoi se pune faina si se mai lasa 1 minut, fara sa se rumeneasca.
Se adauga putina boia de ardei, apoi laptele, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se pune spanacul tocat, adaugand, daca este cazul, si putina apa in care a fiert spanacul si se lasa la foc mic 2-3 minute.
Mancarea se serveste cu oua ochiuri pudrate cu sare, boia si piper.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu