duminică, 5 aprilie 2009

PULPA DE PORC LA TAVA CU SOS DE VISINE

Bucataria din Ardeal, este influentata in proportie de 60 - 70 % de cea ungureasca. Am preluat multe retete, unele foarte gustoase, unele deosebite, altele interesante. Am sa va prezint o reteta interesanta, dar si deosebita cu un gust minunat.

Ingrediente pentru friptura:
- 500 g pulpa de porc
- 3 catei de usturoi
- 200 ml vin rosu
- 3 rosii
- sare
- patrunjel verde
- 50 ml ulei sau untura de porc
- 1/2 lingurita vegeta
Ingrediente pentru sos:
- 1 borcan compot de visine
- 3 linguri cu faina
- 3 linguri cu ulei
- 1 lingurita cu zahar
- sare
- piper
-  nucsoara 
Mod de preparare:
Pulpa de porc se fasoneaza apoi se taie felii, cam de un deget grosime si se aseaza intr-o tava unsa cu putina untura sau ulei. Se face un amestec din vin, rosiile taiate cubulete, usturoiul taiat feliute, patrunjelul taiat fin, sare, piper si nucsoara. Se da tava la cuptor la foc mic si,
din cand in cand, se mai stropeste friptura cu zeama din tava.
Instre timp se prepara sosul astfel: se caleste faina in ulei, nu se lasa sa se prajeasca, se adauga visinele fara  samburi si zeama de la compot si se amesteca continuu. Se fierbe cam 20 minute, apoi se adauga zahar, sare, piper si putina nucsoara.
Friptura se serveste cu cartofi piure si sos de visine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu