duminică, 5 aprilie 2009

SALATA DE CARTOFI CU BACON

Ingrediente:
- 500 g cartofi
- 200 g bacon
- 1 ceapa taiata pestisori
- 2 catei de usturoi pisati
- 2 legaturi de patrunjel verde taiat fin
- 3 linguri de ulei
- 3 linguri de otet
- 1 lingurita sare
- putin piper
Cartofii se spala, se sterg si se pun intr-o tava in cuptorul incins pentru a se coace; dupa aproximativ o ora, cand cartofii sunt gata, se scot si se lasa sa se raceasca putin;
cat sunt inca calzi se curata si se taie cubulete.
Baconul se taie feliute, se pune intr-o craticioara, se prajeste putin, apoi se adauga ceapa si usturoiul ; se mai lasa pe foc 2 minute.
Se amesteca uleiul, sarea, otetul si piperul, se pun peste cartofii amestecati cu baconul si ceapa taiata.
Se amesteca usor in salata si deasupra se presara patrunjel verde tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu