sâmbătă, 11 aprilie 2009

SUPA GULAS - LEVES





Ingrediente:
- 500 g rasol sau piept de vita, cu os
- 200 g morcovi
- 120 g patrunjel
- 150 g telina
- 500 g cartofi
- 2 cepe
- 5 linguri de ulei
- 1/2 lingurita pasta de ardei iute
- piper
- sare
- 1/2 lingurita chimen
- 1 ou
- 2 linguri faina
- 2 cuburi Knor de vita



Mod de preparare:
Carnea de vita se spala si se taie cubulete. Ceapa se taie marunt.
Intr-o oala se pun 3 linguri de ulei, se adauga ceapa si se caleste foarte putin, aproximativ un minut. Se adauga carnea de vita si piperul. Se calesc impreuna pana carnea isi schimba culoarea, amestecand mereu. Se adauga 2 litri apa, o  lingurita de sare lasandu-le sa fiarba circa o ora.


Intre timp se rad morcovii, telina si patrunjelul. Cartofii se curata si se taie cubulete.
Morcovii se calesc in 2 linguri de ulei, se adauga restul zarzavaturilor, si se lasa cam 2 minute sa-si dezvolte aromele, apoi se pun cartofii si se fierb in 2 litri de apa.


Cand carnea a fiert se adauga supa de zarzavat, se pune pasta de ardei iute, chimenul, cuburile Knor si se mai fierb putin, circa 5 minute.

Intr-un bol se bate oul cu putina sare, se adauga faina; se amesteca usor, numai prin rasturnare, pana se incorporeaza toata. Se ia o lingurita, se uda in supa care fierbe si se iau pe lungul ei galuste de circa 3 cm lungime si circa 2 cm grosime care apoi se pun in supa .




 Se aseaza capacul la oala si dupa ce galustele au dat in clocot se lasa la fiert, la foc mic, 10 - 12 minute, pana ce isi dubleaza volumul.



Un comentariu: