Ingrediente:
- 500 g branza de vaci
- 150 g zahar
- 100 g gris
- 200 g pesmet
- 2 oua
- 1 plic zahar vaniliat
- 1 plic aroma de portocala cu coaja rasa Dr.Otker
- 1 plic aroma de lamaie cu coaja rasa Dr. Otker
- putina sare
Branza de vaci am maruntit-o bine cu dosul furculitei, am amestecat cu ouale, cu aromele, si grisul.
cate un papanas in forma de bila.
Am pus pe foc o cratita cu apa si cu o lingurita de sare. Cand clocoteste apa, am pus papanasii, se trece cu spumiera pe sub ei, avand grija sa nu se lipeasca de fundul cratitei, apoi am pus capacul. I-am lasat sa fiarba la foc mic 10 - 15 minute, apoi am stins focul dar am lasat papanasii in apa fierbinte. Astfel grisul se umfla iar papanasii devin fragezi si pufosi.
Papanasii se scot cu spumiera, se scurg apoi i-am dat prin pesmetul amestecat cu zahar...
... si astia sunt papanasii din branza de vaci cu gris.
Foarte buni . Si mie imi plac la nebunie.
RăspundețiȘtergereAsa este, sunt deliciosi.
RăspundețiȘtergere