marți, 14 iulie 2009

BRIOSE CU CIRESE NEGRE

Ingrediente:
- 80 g unt topit
- 100 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 oua
- 200 g iaurt
- 200 g faina
- sare
- 4 linguri rom
- 2 lingurite praf de copt
- 200 g cirese negre
- 1 lamaie
- zahar praf
Se amesteca untul cu zahar, zahar vanilat, un praf de sare, oua, iaurt si rom;

se inglobeaza faina amestecata cu praful de copt.

Se pun in tava de muffins suporturile de hartie. In fiecare se aseaza, cu lingura, cate doua - trei linguri de aluat. Se da tava la cuptor .

Cand briosele sunt coapte pe jumatate se pun ciresele, curatate de codite si samburi, cate 4 sau 5 in fiecare forma si se mai lasa la cuptor pana se coc. In total aprox. 20 min.

Pentru ornare am preparat o glazura din zeama stoarsa de la o lamaie si zahar praf.

8 comentarii:

  1. Hi Nana,

    Cirese negre sint o Delikatesse si Broisele ti-au iesit asa de pufoase si saftig de zici cä sint din Vatä. Compliment

    RăspundețiȘtergere
  2. mami..mi-ai facut o pofta...Cirese negre mincam in copilarie la bunica,eram cea mai cucuiata in virful pomului...hi,hi.. Un sfirsit de saptamina bun. Cami

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Jacob, mersi!
    Ciresele negre sunt si pe gustul meu, pacat ca nu se prea gasesc.

    RăspundețiȘtergere