Cum zilele acestea nu am fost acasă, nu am pregătit dulciuri speciale de Sf. Valentin, dar îmi era tare dor de ceva dulce.
Aşa că azi am pregătit aceste cupcakes cu cremă, pufoase, cu interior umed şi crema dulce, dulce şi plină de ciocolată.
Sper că ziua de ieri a fost şi pentru voi o zi plină de dragoste şi iubire.
Ingrediente pentru brioşe:
- 80 g unt
- 100 g zahăr
- 2 ouă
- 100 ml lapte
- 30 g ciocolata cu lapte
- 190 g făină
- 2o g cacao
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente pentru crema ganache:
- 170 g ciocolată cu lapte
- 200 ml frişcă
- 2 linguri de zahăr pudră
- Cireşe coktail pentru ornare
Pentru prepararea brioşelor se mixează untul cu zahărul şi zahărul vanilat; se adaugă pe rând ouăle, mixând după fiecare, apoi ciocolata topită şi laptele.
Făina se amestecă cu cacaua şi praful de copt apoi se pune în compoziţia de unt cu ouă.
Aluatul rezultat se împarte în mod egal în tava specială de brioşe, pregătită cu hârtie specială, şi se dă la cuptorul preîncălzit pentru 20 - 25 minute.
moaaa, ce faine sunt! superbe nu alta! pastrez reteta asta! pup!
RăspundețiȘtergereSunt frumoase tare. Te felicit.
RăspundețiȘtergereOoooo...ce de ciocolata! Categoric sunt pe placul meu!
RăspundețiȘtergeremai am putin si incep sa musc din monitor
RăspundețiȘtergereArata extraordinar!
RăspundețiȘtergereHmmmm.. sunt superbe...
RăspundețiȘtergeredes cupcakes très délicieux et superbement beaux
RăspundețiȘtergerebonne journée
Mai nou sint total inebunita dupa briose!
RăspundețiȘtergereMinunate Ady !
Va multumesc la toate . va pup.
RăspundețiȘtergereimi poti spune te rog cate briose ies din cantitatile care le-ai scris??dc nu am tava pentru muffins pot sa le pun in hartie de muffins api in tava normala??
RăspundețiȘtergeremi-au ieşit 12 bucăţi. De obicei cantităţile pentru muffins sunt calculate la 12 buc. pentru tava specială. Hârtiile singure nu cred că ţin aluatul la copt, poate dacă pui câte 2 hârtii.
RăspundețiȘtergereArata excelent briosele si nu numai;;)..
RăspundețiȘtergereO sa te mai vizitez;)!
wow! arata suuper! imi poti spune te rog cum ai dat forma cremei? stiu ca se foloseste un aparat special dar nu stiu cum se numeste sau de unde il pot cumpara...
RăspundețiȘtergereAnonim mersi. Crema se pune în "poche a pâtisserie", adică un sac de patiserie confecţionat dintr-un material special în vârful căruia se pun duiuri de diferite dimensiuni sau modele. Am văzut de curând la magazinele Metro şi Selgros. Se găsesc şi în alte magazine, dar calitatea lor este net inferioară celor de la raioanele profesionale din cele două magazine.
RăspundețiȘtergerePentru o cantitate mai mică de cremă se folosesc aparate de forma unei seringi.
Hello, daca ma poate ajuta cineva please: la ce temperatura se coc??? Urgent! Thanks!
RăspundețiȘtergereNu mai stiu exact , dar de obicei, temperatura de 190 grade este ideala pentru astfel de prajituri. Se coc 20 - 30 minute. Verifici cu o scobitoare cand sunt gata.
RăspundețiȘtergere