duminică, 19 decembrie 2010

PERNUTE CU NUCI SI ALUNE


Anul acesta m-am gândit să-l aştept pe Moş Crăciun cu nişte fursecuri dulci, preparate după o reţetă tradiţională elveţiană. Pentru prepararea lor am avut nevoie de:
- 350 g făină
- 225 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 ouă
- 200 g unt rece
- 50 g nuci tocate
- 50 g alune tocate
- 50 ml smântână dulce
- 50 ml miere
- 2 linguri lapte
Se frământă un aluat din făină, zahăr tos, zahăr vanilat, 1 ou şi unt rece tăiat bucăţi.
Se prepară rapid un aluat, se formează o bilă din el şi se înfăşoară în folie;
se dă la rece pentru o oră. Mierea se încălzeşte puţin într-o oală, amestecând, împreună cu alunele, nucile şi smântâna. Se iau de pe foc.
Din aluat se întinde o foaie groasă de cca 1/2 cm; se decupează cerculeţe şi se aşează la mijloc compoziţie de nuci.
Se separă oul. Se ung marginile cerculeţelor cu albuş şi se lipesc. Se aşează în tava tapetată cu hârtie de copt unsă cu puţin unt şi se ung cu gălbenuş bătut cu lapte.
Se coc cca 25 - 30 min.
După ce se răcesc se decorează cu ciocolată topită.

2 comentarii: