Era pe vremuri o vorbă : "nici o masă fără peşte". In vremurile de azi pot spune : "nici o săptămână fără paste". Da, aproape că nu trece nici o săptămână fără a prepara paste.
Idei sunt destule. Cu legume, cu carne, cu brânzeturi sau cu de toate.
În săptămâna aceasta am pregătit spaghete cu broccoli:
- 300 g spaghete
- 3 ouă
- 200 g smântână
- 250 g broccoli
- 1 morcov
- 100 g brînză frământată
- unt
- sare
- piper
Am fiert spaghetele în apă cu sare şi o lingură de ulei.
Morcovul se curăţă şi se taie felii apoi se taie în 4. Puteţi să-i tăiaţi şi în alt fel.
Broccoli se desface în bucheţele şi se fierb alături de morcovi 5 minute în apă cu sare.
Când sunt gata se amestecă cu spaghetele fierte şi scurse de apă.
Se adaugă sarea şi piperul .
Totul se pune într-un vas termorezistent uns cu unt. Se bat ouăle cu puţină sare, se adaugă smântâna şi brânza mărunţită apoi se deşartă compoziţia peste spaghete. Se amestecă de 2 - 3 ori în spaghete pentru a intra bine compoziţia de ouă printre spaghete . Se pune din loc în loc câte un cubuleţ mic de unt (în 3 - 4 locuri, nu mai mult).