miercuri, 8 februarie 2012

MUFFINS PUNCH


In ultimul timp am preparat multe dulciuri. Nu pot să-mi opresc pofta de acestea.
Cu cât sunt mai dulci cu atât le poftesc mai mult. Pentru a nu cădea iar în capcana unei prăjituri sau a unui tort cu multă cremă, am decis că este pentru binele meu să pregătesc muffins, că tot trebuia să fac ceva dulce, nici nu se pune problema altfel.
Am găsit pe internet o reţetă care mi s-a părut simplă, rapidă şi care cuprinde cam aceleaşi ingrediente folosite la muffins şi anume:
- 2 1/2 cup făină
- 1 cup zahăr
- 1 tsp bicarbonat
- 1 tsp praf de copt
- 1 tsp sare
- 1 cup ulei
- 1 cup lapte bătut
- 2 ouă
- 2 tbsp vin alb dulce
- 1 plic glazură Punch de la Dr. Oetker
Pentru voi, cele care nu aveţi în casă lingurile pentru măsurarea ingredientelor am să scriu ingredientele şi în grame: 300 g făină, 200 g zahăr, 1 linguriţă bicarbonat, una praf de copt şi una de sare, 250 ml ulei (aproximativ, ingredientele lichide nu le-am mai măsurat, dar pot să vă spun că am pus un pahar de 200 ml lapte bătut + încă 1 lingură) şi 2 linguri vin alb dulce .
Intr-un vas se amestecă ingredinetele uscate şi în alt vas se amestecă cele lichide şi ouăle.
Se omogenizează ingredientele uscate cu cele umede, se amestecă

şi se repartizează în tava pentru maffins tapetată cu hârtie specială.
Se dau la cuptor pentru 25 - 30 minute. Se face proba cu scobitoarea: când aceasta iese uscată prăjiturile sunt gata.

Deasupra prăjiturilor am repartizat glazură Punch de la Dr. Oetker .
Simplu şi foarte rapid de preparat dar şi foarte gustoase.

6 comentarii: