vineri, 21 decembrie 2012

BOMBOANE RAFFAELLO



Ce spuneţi de nişte Bomboane Raffaello?  Nu că n - ar fi destule prăjituri şi dulcegării, dar arată atât de bine pe o masă pregătită de sărbătoare. Pe net sunt multe reţete pentru Bomboane Raffaello. Eu m-am oprit la bomboanele Danei. Sunt atât de delicioase şi atât de bune că nu te mai saturi. 


Iată ingredientele:
- 250 g nucă de cocos
- 200 g ciocolată albă 
- 200 g unt de bună calitate, fără apă
- 100 ml smântână dulce
- alune de pădure (aproximativ 30 bucăti)
- 1 - 2 linguri zahăr pudră

Într-o crăticioară se amestecă smântâna şi ciocolata ruptă bucăţele. Se pun pe bain-marie şi se lasă până se topeşte ciocolata.


Se ia vasul deoparte şi în compoziţia de ciocolată se adaugă untul tăiat cubuleţe. Se amestecă până se topeşte untul, compoziţia devenind omogenă.


Se adaugă fulgii de cocos,  


amestecând până se integrează complet. Vasul se dă la rece. 


După ce s-a răcit foarte bine se ia cu linguriţa din compoziţie,  formând în palme bile în care se pun câte o alună de pădure. Fiecare bilă se dă prin fulgi de nucă de cocos, se pun pe un platou şi se dau la frigider pentru 2 - 3 ore. 


 Mersi Dana

4 comentarii: