marți, 12 februarie 2013

PASTRAV LA CUPTOR


Aţi cinat? Noi da. O cină uşoară şi sănătoasă.  


- păstrăv ( o bucată/porţie)
- amestec legume ( 200 g/porţie)
- felii lămâie ( 2-3 felii/porţie)
- usturoi (1-2 căţei/porţie)
- sare, piper, 
- unt topit
- ulei de măsline
- cimbru uscat
- ardei iute uscat

Încălzim cuptorul la 180 grade.
Peştele curăţat şi spălat se tamponează cu şerveţele de hârtie. Uleiul se amestecă cu cimbru, sare, piper şi unt topit. Cu acest amestec se unge peştele pe ambele părţi exterioare şi în interior. La fel şi folia de aluminiu  pe care se aşează peştele. In interiorul fiecărei bucăţi de peşte se pune câte o crenguţă de cimbru şi un căţel de usturoi. Deasupra peştelui punem felii de lămâie şi ardei iute .


Folia de aluminiu se închide şi se dă la cuptor. După 20 de  minute se scoate din cuptor şi se desface folia apoi se mai dă la cuptor pentru 6-7 minute pentru ca peştele să prindă puţină culoare.


A fost tare bun alături de legume fierte şi stropite cu ulei de măsline şi un sos de iaurt cu un căţel de usturoi. 

9 comentarii:

  1. Imi place mult pestele, in special daca este gatit cu lamaie. Al tau arata demential!

    RăspundețiȘtergere
  2. Crăiţa, lămâia îi dă peştelui un gust aparte.

    RăspundețiȘtergere
  3. Paula, ar trebui cel puţin de 2 ori pe săptămână să preparăm peşte.

    RăspundețiȘtergere
  4. Haplea, păstrăvul este pe gustul întregii familii. Eu prefer orice fel de peşte (exceptând pangasius ).

    RăspundețiȘtergere
  5. Teo, legumele se potrivesc de minune cu păstrăvul la cuptor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata bine, sper sa trec peste fobie de pestele marinat si sa incerc si eu reteta.

    RăspundețiȘtergere