sâmbătă, 16 martie 2013

SOMON LA GRATAR


O cină uşoară  sau un prânz delicios. Indiferent pentru ce masă a zilei  alegeţi consumarea acestui  preparat vă spun că nu o să regretaţi. Nu este o reţetă complicată.  Iată ce am folosit:


- 3  medalioane de somon
- 1 lingură cimbru uscat
- 1 linguriţă rozmarin uscat
- 1 lingură sos de soia
- 1 lingură muştar franţuzesc
- 1/2 linguriţă piper 
- sare
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lămâie
- 1/2 linguriţă pastă de ardei iute Eros Pista

Se spală şi se curăţă de solzi şi oase somonul (dacă mai este cazul) apoi se tamponează cu un şervet.
Intr-un borcan se pun cimbru, rozmarin, sos de soia, muştar, piper, ulei şi zeama stoarsă de la o jumătate de lămâie. Se închide borcanul şi se agită de câteva ori  pentru a se amesteca ingredientele. Sosul rezultat se pune peste medalioanele de somon, se amestecă bine  şi se dă la frigider pentru 2 - 3 ore.
Medalioanele de somon se pun pe grătarul încins unde se lasă 7-10 minute pe o parte apoi se întorc cu ajutorul unei palete şi se mai lasă pe grătar 6 - 7 minute. Pe bucata mea de somon am pus şi pastă de ardei iute. 


Un deliciu. Noi l-am servit cu broccoli dar este la fel de bun lângă o garnitură de cartofi sau alte legume.


Poftă  bună!

2 comentarii: