vineri, 8 martie 2013

TIRAMISU CU CIOCOLATA


Dragele mele, azi, de 8 Martie, vreau să vă îndulcesc cu o prăjitură delicioasă şi să vă doresc să fiţi iubite şi fericite alături de cei dragi vouă. La mulţi ani !


Ingrediente:
- 20 pişcoturi
- 250 g mascarpone
- 3 ouă 
- 7 linguri de zahăr
- 50 g fulgi de ciocolată
- cafea espresso

Ouăle întregi (nu cred că este cazul să vă mai spun că ouăle trebuie să fie de la găini crescute la curte, foarte proaspete) se pun în vasul mixerului şi se bat cu zahărul, la viteză maximă, aproximativ 10 minute, timp în care acestea îşi vor dubla volumul. 


Se reduce viteza robotului la  minim şi se adaugă brânza mascarpone. Se amestecă uşor până la încorporare,


apoi se adaugă fulgii de ciocolată. După cum vedeţi a ieşit o cremă bine legată şi groasă ca o maioneză. 


În vasul în care se montează tortul punem două linguri cremă, o întindem pe toată suprafaţa vasului apoi se pun pişcoturile însiropate în cafea, unul lângă altul. Se acoperă cu cremă, un rând de pişcoturi, cremă, pişcoturi, cremă.  


Pentru finisare, peste ultimul rând de cremă se presară ciocolată rasă.
Prăjitura aceasta am preparat-o cu ceva timp în urmă, consider că este potrivită pentru orice ocazie, aşa că acum a venit momentul să v-o prezint şi vouă. 
Noutatea la această prăjitură este faptul că ouăle se bat întregi cu zahărul şi nu separat aşa cum este cunoscută cealalată variantă de preparare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu