Pentru o cină uşoară vă propun o delicioasă cremă de smântână dulce cu somon alături de nişte paste din grâu dur, presărate din belşug cu mărar proaspăt.
Ingrediente pentru 2 persoane:
- 350 g paste farfalle
- 130 g somon afumat
- 200 ml smântână dulce pentru gătiit
- 20 g unt
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă verde
- 1 fir de usturoi verde
- 1 legătură mărar verde
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 2 linguri coniac
- sare, piper
Am pus pastele la fiert în apă cu sare.
Într-o tigaie am pus la încins uleiul de măsline şi untul; am adaugat ceapa şi usturoiul verde tocat (cu tot cu frunze). Am amestecat de 2 - 3 ori apoi am adaugat somonul tăiat cubuleţe. Se gătesc împreună 3 - 4 minute.
Am pus smântâna dulce amestecând până ce aceasta se îngroaşă şi formează cu sos cremos (aproximativ 2 - 3 minute). La sfârşit am adaugat zeama de lămâie şi coniacul. După 1 minut am stins focul şi am pus pastele fierte şi strecurate.
Am adăugat mărarul verde tocat şi am omogenizat bine toate bunătăţile.
Gustul intens al somonului afumat s-a potrivit tare bine cu dulceaţa smântânii, mărarul tocat şi zeama de lâmâie.
Poftă bună!
Mmmm, ce bunatate de mancare!!
RăspundețiȘtergereAsa este Paula. Pup!
RăspundețiȘtergereSanatoasa, usoara si gustoasa! Multumim de retea. Mie imi place foarte mult somonul si sigur o voi incerca!
RăspundețiȘtergere