luni, 16 iunie 2014

CARTOFI NOI CU PUI



Cartofii noi,  traşi la tigaie în unt sunt un deliciu.Este o garnitură perfectă  sau pot fi consumaţi ca atare, alături de o salată de primăvară. 


Ingrediente pentru 3 persoane:
- 500 g cartofi noi mijlocii
- 50 g unt
- 1/2 linguriţă sare fină de mare
- 1/2 linguriţă piper
- 1/2 linguriţă boia de ardei (poate fi iute)
- coaja rasă de la o lămâie
- 5 - 10 fire chives

Cartofii se periază şi se spală bine. Se pun la fiert 5 minute în apă cu sare. Se scurge apa,  se lasă să se răcorească 10 minute apoi cei mai mărişori se taie în patru şi  cei mijlocii în două.
Se topeşte untul într-o tigaie, se pun cartofii condimentaţi cu sare, piper şi boia şi se amestecă puţin pentru a se acoperi cu unt. Se prăjesc pe fiecare parte câte 5 minute sau până se rumenesc. Spre sfârşit se adaugă firele de chives tocate şi coaja de lămâie rasă. Se mai amestecă de câteva ori apoi se scot din tigaie. 
I-am rumenit în mai multe rânduri pentru a nu fi înghesuiţi în tigaie şi a se prăji frumos pe toate părţile.  La nevoie se mai poate adăuga câte puţin unt.


Cartofii astfel pregătiţi se pot servi ca atare sau garnitură lângă friptură de pui sau porc. 
Eu i-am pus în farfurie alături de pulpe de pui condimentate cu sare şi piper,prăjite bine în vasul ceramic.



Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu