luni, 7 iulie 2014

SOS DE ROSII CU IERBURI AROMATICE



sau ” salsa al pomodoro con gli aromi ”,  cum ar spune Gennaro Contaldo a cărui rețetă am preluat-o din cartea celor ”Doi italieni cu bun gust”, o carte care nu ar trebui să lipsească din bucătăria celor ce iubesc mâncarea italiană. Cu siguranță ați văzut și emisiunea realizată și difuzată de TV Paprika, în care Gennaro Contaldo și Antonio Carluccio străbat Italia în lung și-n lat în căutare de rețete delicioase. 


Ingrediente:
- 400 g roșii prunișoare (pot fi din conservă), tocate
- 1 morcov mic tocat mărunt
- 1 ceapă mică tocată mărunt
- 1 cățel de usturoi tocat mărunt
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură de pătrunjel verde, tocat mărunt
- 1 rămurică de rozmarin
- 1 rămurică de cimbru
- un praf de oregano
- sare și piper negru

Uleiul se încălzește într-o tigaie, se adaugă ceapa, usturoiul, morcovul și verdețurile și se călesc câteva minute.


Se pun roșiile, se asezonează cu sare și piper, se acoperă vasul cu un capac și se lasă la fiert, la foc mic, cam 15 minute. 


Acest sos merge de minune cu testaroli ( un fel de paste coapte în vase de teracotă numite testetti), dar este la fel de delicios cu paste sau gnocchi. 


Poftă bună! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu