miercuri, 27 august 2014

SOMON SUB CRUSTA


Somonul sub crustă de pesmet cu cimbru este o alternativă foarte gustoasă la somonul preparat la grătar sau în cuptor. Cimbrul îi conferă peştelui astfel preparat o aromă specială.


- 4 fileuri de somon
- 60 g unt
- 1 lămâie
- 1 limetă
- 1 lingură  cimbru uscat
- 1 legătură cimbru verde
- 1 1/2 linguriță sare de mare
- 2 lingurițe pudră ”Marinată pentru somon” 
- 1 cățel de usturoi
- 5 linguri pesmet mare făcut în casă 

Se spală ușor carnea,  se șterge cu un prosop apoi se pudrează cu  ” Marinată pentru somon ” (se poate achiziționa de la păstăidevanilie.ro).  Se pun fileurile într-un castron, se stropesc cu o lingură zeamă de lămâie, se acoperă cu folie și se dau la frigider pentru cca 2 ore.
În mojar se pisează cățelul de usturoi împreună cu sarea de mare, se adaugă untul, cimbrul uscat și pesmetul. Se omogenizează şi în final se adaugă coaja rasă de lămâie.



Fileurile de somon se aşează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt; se acoperă cu amestecul din pesmet şi frunzuliţe de cimbru verde.


Se coace peştele cca 30 de minute în cuptorul încins la 190 de grade C. 


Fileul astfel preparat se poate servi alături de cartofi la cuptor, cartofi pai sau o garnitură de orez sau chiar legume coapte, stropit cu zeamă de limeta.



Poftă bună!

Un comentariu: