marți, 12 aprilie 2016

LEGUME LA CUPTOR


Oare cine nu iubeşte legumele la grătar? Legumele preparate astfel sunt garnitura perfectă pentru carnea la grătar, fie porc sau pui. Dar cum încă nu se pot prepara în curte la grătar, vă propun varianta, puţin mai sănătoasă, a preparării lor în cuptor. 


Ingrediente:
- 1 dovlecel, tăiat felii de cca 5 - 6 mm
- 1 vânătă, tăiată felii de cca 5 mm
- 250 g ciuperci Champignon, tăiate felii
- 1 ardei gras roşu, tăiat cubuleţe mari
- 5 - 6 căţei de usturoi, în coajă
- 1 lingură amestec cimbru şi busuioc uscat
- 3 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper

 Ingrediente sos:
- 50 ml ulei de măsline
- 1 lingură oţet balsamic
- 2 căţei de usturoi zdrobiţi
- 1 lingură pătrunjel verde, tocat
- 1/2 linguriţă rozmarin verde, tocat
- 1/4 linguriţă piper negru, măcinat
- sare, după gust

Într-un castron mare se amestecă legumele, se pudrează cu sare, piper şi amestecul de cimbru cu busuioc.


 Se pun într-o tavă, se stropesc cu uleiul de măsline, se amestecă uşor, se pun şi căţeii de usturoi apoi tava se dă la cuptorul încins la 200 de grade C, unde se lasă cca 30 - 40 de minute. Din când în când se amestecă, pentru ca legumele să se coacă/înmoaie uniform. 
Este de preferat utilizarea unei tăvi mari, pentru a nu fi nevoiţi să amestecaţi legumele prea des. 
În timp ce legumele sunt la cuptor, se prepară sosul, punând toate ingredientele pentru sos într-un borcan. Se  închide borcanul şi se agită energic.
Legumele scoase din cuptor se stropesc cu sos, se mai presară pătrunjel verde tocat şi se servesc fierbinţi. 



Legumele la cuptor pot fi o garnitură ideală la fripturi. 
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu