marți, 7 aprilie 2009

PRAJITURA CU NUCA SI CREMA DE CAFEA

Ingrediente pentru blat:
- 6 oua
- 100 g zahar
- 20 ml apa (aprox.3 linguri)
-200 g faina
- 30 g nuca
- 1 varf de cutit de amoniac
- putina sare
Ingrediente pentru crema:
- 150 g zahar pudra
- 2 galbenusuri
- 200 g unt
- 50 g nuca macinata
- 1 lingura cafea macinata
Ingrediente pentru glazura:
- 100 g zahar
- 15 ml apa (cam 2 linguri)
- 10 g cacao
- 25 g unt
Mod de preparare:
Pentru blat se freaca bine zaharul cu galbenusurile, pana ce acestea isi dubleaza volumul, se adauga apa, se mai freaca putin. Albusurile se bat spuma cu putina sare. Cand acestea se tin bine de tel adaugati pe rand crema de galbenusuri, faina amestecata cu nuca si amoniacul. Amestecati usor apoi impartiti in asa fel compozitia sa puteti coace trei foi.
Crema se prepara astfel: se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile pana obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati nucile si cafeaua. Cu aceasta crema ungeti prima si a doua foaie. Peste ultima foaie intindeti glazura preparata in felul urmator: puneti intr-un vas, pe bain-marie, zaharul, apa si cacaua, iar cand s-a topit zaharul adaugati untul. Se fierbe putin, apoi fierbinte, se toarna glazura deasupra prajiturii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu