luni, 6 aprilie 2009

PRAJITURA CU NUCA SI CREMA DE ROM

Ingrediente pentru blat:
- 7 albusuri
- 12 linguri de zahar
- 12 linguri de nuca macinata
- 3 linguri de faina
Ingrediente pentru crema:
- 7 galbenusuri
- 12 linguri de zahar
- 250 g unt
- 3 linguri de cacao
- 1 lingurita esenta de rom
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Faina se amesteca cu nuca macinata si se incorporeaza usor, prin rasturnare, in spuma de albusuri. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incins, pentru 20 - 25 minute. Cand blatul este copt se scoate din tava si se taie in doua, cat este inca fierbinte.
Pentru crema amestecati galbenusurile cu zaharul si cacaoua . Compozitia se pune pe foc mic si se fierbe pana se ingroasa. Se lasa la rece, apoi se adauga untul frecat spuma si esenta de rom.
Blatul se umple si se acopera cu crema, apoi se presara cu nuca macinata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu