Pentru că se apropie weekendul vă propun un mic-dejun, pe cât de simplu pe atât de gustos şi săţios.
Ingrediente pentru 2 persoane:
- 4 felii bacon afumat, tăiate cubuleţe
- 1 praz sau cca 10 cm praz (în cazul în care prazul este mai gros), tocat
- 3-4 cartofi (de mărime mijlocie)
- ulei de măsline
- unt
- sare
- piper
Baconul tocat se căleşte la foc mic cca. 5 minute, într-o tigaie antiaderentă; se adaugă inelele de praz tocat şi se mai lasă pe foc încă 5 minute după care se scot pe o farfurie. Cartofii spălaţi şi curăţaţi de coajă se dau pe răzătoarea cu găuri mari, se storc de zeama ce o lasă şi se amestecă, într-un castron încăpător, cu prazul şi baconul călit. Se potriveşte de sare, piper şi se omogenizează.
Pe suprafaţa unei tigăi mici (în care a fost pus la încins căte o 1/2 lingură de ulei de măsline şi un cubuleț foarte mic de unt) se întinde, cu ajutorul unei spatule, un rând de cartofi de aproximativ un deget grosime. Se lasă la prăjit, pe foc moderat, până ce rosti capătă o culoare maro-aurie, apoi (cu ajutorul unei spatule sau două) se întorc pe partea cealaltă. La fel se procedează cu restul cartofilor până se termină.
Rosti se răstoarnă pe farfuria de servire, se presară cu sare şi piper, praz tocat şi ardei iute, dacă se mai doreşte.
Alături de rosti puteţi pune un ou poşat, o salată, dar este foarte bun şi fără nimic altceva.
Poftă bună!
chiar ma intrebasem cum se prepara un rosi..si cam ce e acela, mai exact. Acum m-am lamurit si imi place ce-a iesit. Multumesc!
RăspundețiȘtergereAbia astept sa fac maine dimineata aceasta reteta la micul dejun pentru ca pare absolut perfecta pentru dimineata!
RăspundețiȘtergereO retea absolut minunata pentru masa de dimineata!
RăspundețiȘtergere