marți, 6 ianuarie 2015

SNITEL IN SOS DE ROSII, CU MOZZARELLA SI PARMEZAN


Vreţi să aveţi o cină delicioasă? Atunci preparaţi această reţetă. 
Nu ştiu exact de unde am luat reţeta (de pe net desigur), dar ştiu că am nimerit-o cu ea. Şniţelul de pui astfel preparat poate fi servit şi la prânz alături de cartofi prăjiţi sau orez. 



Ingrediente:
- un piept de pui, fără piele, dezosat
- 2 ouă
- 60 - 70 ml lapte
- 2-3 linguri făină
- 5-6 linguri pesmet
- sare şi piper 
- ulei vegetal pentru prăjit
- 150 ml sos de roşii (sau 200 ml bulion, mai gros)
- 50 g parmezan, ras
- 150 g mozzarella, mărunţită
- 1/2 ardei iute, tocat
- 1/2  legătură pătrunjel verde, tocat

Pieptul de pui se feliază şi se bate uşor, între două folii, cu ciocanul pentru şniţele. Ouăle se bat cu un vârf de cuţit de sare; se adaugă laptele. Feliile  de carne se trec prin făină, ou şi pesmet; se prăjesc în uleiul încins pe fiecare parte şi se scot pe şerveţele din hârtie pentru a absobi surplusul de ulei. 
Feliile de şniţel se aranjează într-o farfurie pentru cuptor (poate fi o tavă nonaderentă), se toarnă sosul de roşii , 


se presară parmezanul, mozzarella, ardeiul iute şi jumătate din pătrunjelul verde, apoi se pune farfuria în cuptorul încins la 200 grade C.


După aproximativ 15 minute, când brânza s-a topit,  se scoate farfuria din cuptor şi se presară restul de pătrunjel verde. 


Puiul pregătit în acest mod poate fi servit  ca atare sau alături de un mix de salată. 


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu