vineri, 13 noiembrie 2015

FOETAJ CU MERE SI DULCE DE LECHE



Pentru acest week-end vă propun un desert foarte uşor de preparat. Reţeta am găsit-o căutând pe aici. 


Ingrediente:
- 1 foaie de aluat pentru foetaj ( 400 g)
- 3 mere
- 200 g Dulce de leche
- 1 lingură gem de cireşe
- 50 g nuci măcinate sau zdrobite
- 2 linguri zahăr pudră

Pentru topping:
- 2 linguri Dulce de leche
- 2 linguri frişcă lichidă

Se decojesc merele şi se curăţă de seminţe. Se taie fiecare măr în două apoi se feliază în felii de cca 2 cm încercând, pe cât posibil, ca tăietura să nu despartă feliile.
Foetajul se întinde pe blatul de lucru şi cu ajutorul unui tăietor rotund se decupează 6 cercuri. 


În mijlocul fiecărui cerc se pune câte o jumătate de măr umplut cu câte o linguriţă de Dulce de leche. 


Fiecare jumătate de măr se unge cu gem de cireşe.


Cercurile de foetaj cu mere se aşează într-o tavă antiaderentă şi peste fiecare măr se presară nucă măcinată.


Tava se acoperă cu folie de aluminiu şi se introduce în cuptorul încins la 180 de grade C. unde se lasă cca 25 de minute. Se scoate folia şi se mai lasă până ce aluatul se rumeneşte frumos căpătând o nuanţă aurie.


Când sunt gata se scot din tavă şi se lasă să se răcească. Se pudrează cu zahăr pudră.
2 linguri Dulce de leche se amestecă cu frişca lichidă până se omogenizează rezultând o pastă fluidă care se întinde peste fiecare prăjitură. 




Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu