sâmbătă, 21 noiembrie 2015

ROSTI DE CARTOFI CU VARZA ACRA


Un nou meniu pentru micul dejun de week-end. Simplu, rapid și sățios.


Ingrediente pentru 2 persoane:
- 400 g varză ușor acră
- 150 g cartofi albi
- cca 15-20 g făină
- 1 ou
- 1 ceapă mică
- arpagic
- pătrunjel verde
- sare
- piper
Sos de iaurt:
- 100 g iaurt
- 100 g smântână 16% grăsime
- 120 brânză de capră cu verdețuri


-  40 g unt
- 4 felii prosciutto

Varza se surge foarte bine și se presează într-un șervet. Cartofii se curăță și se dau pe răzătoarea mare. Ceapa se curăță de coajă și se toacă fin.
 Arpagicul se toacă în cilindri mici de cca 5 mm; pătrunjelul spălat și uscat se toacă mărunt; se amestecă și se pun deoparte două lingurițe.
Se prepară sosul din iaurt, smântână și brânza de capră mărunțită. Se amestecă bine toate  ingredientele, se adaugă o linguriță de verdeață, se  potrivește de sare și se pune la rece.

Varza acră, cartofii rași, oul și făina se pun într-un castron și se amestecă bine. Se condimentează cu sare și piper după gust. 
Într-o tigaie mică se încălzește puțin unt. Cu o linguriță se pun în tigaie mai multe porții din amestecul de cartofi apoi, cu ajutorul unei spatule, se întinde pe suprafața tigăii la cca un deget grosime. Se prăjesc la foc mediu timp de aproximativ 4 - 5 minute pe fiecare parte până se rumenesc căpătând o culoare maro-aurie. 


Peste rosti se presară restul de verdeață și se servesc cu sosul de iaurt și felii de prosciutto.


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu