Ingrediente:
- 500 g piept de pui
- 1 ceapa
-1 ou
- 1 căţel de usturoi
- 1 felie de franzelă
- 700 ml lapte
- 50 g unt
- 250 g smântână
- 80 g făină
- 200 g orez cu bobul lung
- 2 legături pătrunjel
- sare
- piper alb
- ulei pentru prăjit
Se taie pieptul de pui cuburi apoi se dă prin maşina de tocat sau se pune în robot, alături de o jumătate de ceapă tăiată şi usturoi şi se toacă.
Felia de franzelă se înmoaie în 3-4 linguri de lapte, se stoarce apoi se pune în robot, alături de ou, o legătură de pătrunjel tocat, sare şi piper. Se omogenizează, apoi se lasă deoparte.
Jumătatea de ceapă rămasă se toacă mărunt, se pune într-o tigaie în 2-3 linguri de ulei, se adaugă orezul spălat în mai multe ape, apoi se căleşte alături de ceapa tocata.
Se adaugă 2 ceşti de apă, sare apoi se lasă la fiert.
Un sos asemanator prepar si eu numai ca in loc de chiftelute folosesc carne de pui pe care o rumenesc in prealabil.
RăspundețiȘtergereFoarte bun.
Pe curand!
Super! Arata foarte bine!
RăspundețiȘtergereMaria , sosul este foarte bun la preparate din carne de pui. Am şi eu o altă variantă cu pulpe de pui. Mersi de vizită.
RăspundețiȘtergereMiha,este un sos foarte fin, dar şi delicios.
RăspundețiȘtergereBun gasit!
RăspundețiȘtergere''Militez'' pentru chiftelele - de orice fel ar fi ele - la cuptor.
Avantaje multiple: muuuuuuult mai gustoase,nu folosesti uleiul pentru prajit, se scurge in tava grasimea din ele, nu trebuie intoarse/urmarite/bibilite,iar dk le pui pe hartie de copt, nu speli decat vasul in care le-ai amestecat. Te-am convins?
Numai bine!
Bună Lavinia. Ai mare dreptate în ceea ce priveşte coptul - că de fapt chifteluţele se coc în cuptor, sunt foarte bune şi sănătoase (nu se prăjesc). Si eu sunt adepta acestora, ca atare pregătesc chifteluţe la cuptor, am şi postat o reţetă, dar cînd prepar chiftele în cantităţi mai mari. De data aceasta am preparat chifteluţe mai puţine, astfel că în două ture de prăjit le-am terminat.
RăspundețiȘtergereTe mai aştept !