Aş mânca în fiecare săptămână fructe de mare.
Fiind în Carrefour mi-au făcut cu ochiul creveţii din vitrină. Am trecut mai departe, dar numai 2 paşi că m-am întors în faţa vitrinei şi m-am auzit spunând vânzătorului să-mi pună vreo 500 g.
Navigând pe internet în căutarea unei reţete de preparare , am descoperit pe blogul lui Cristi Roman o reţetă foarte simplă de preparare a fructelor de mare.
Pentru o porţie vă trebuie:
- 300 g creveţi (am găsit numai congelaţi, buni şi aceştia)
- 3 linguri ulei de măsline
- 1/2 linguriţă pudră de rozmarin (sau rozmarin uscat)
- 2 căţei de usturoi
- puţină sare
Se spală creveţii, eventual se îndepărtează resturile de înveliş tare, dar se lasă cozile.
Uleiul de măsline se amestecă cu sarea şi cu usturoiul zdrobit apoi se deşartă peste creveţi.
Se amestecă bine, după care se lasă pentru 15 - 20 minute la marinat .
Un adevarat deliciu! Nici eu nu ma pot satura de fructe de mare :) Am sa-i incerc si eu cu rozmarin, trebuie sa fie extraordinar de deliciosi si aromati :)
RăspundețiȘtergere2 PREMII PT TINE LA MINE PE BLOG!
RăspundețiȘtergerecrevetii i-ai luat prefierti sau erau cruzi?
RăspundețiȘtergerePoppy sunt un deliciu. merg foarte bine cu un pahar de vin.
RăspundețiȘtergereJust me îţi mulţumesc .
RăspundețiȘtergereAm folosit creveţi prefierţi, congelaţi. Merg faorte bine cei cruzi, dar eu nu am găsit.
RăspundețiȘtergere