duminică, 7 martie 2010

TORT CU FRIŞCĂ ŞI TOPPING DE COACĂZE


La Mulţi Ani , de 8 Martie!
Cu multă dragoste, pentru voi, doamnelor, am pregătit acest tort minunat.
Să aveţi o zi cât mai frumoasă .
Ingrediente pentru blat :
- 120 g zahăr
- 150 ml lapte
- 40 g cacao
- 250 g margarină
- 250 g făină
- 3 ouă
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente pentru cremă şi topping:
- 250 g coacăze
- 250 g compot de vişine
- 80 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 lingură amidon
- 350 ml frişcă
- 1 plic întăritor de frişcă
- 50 g fulgi de migdale
Se amestecă zahărul, zahărul vanilat, praful de copt şi cacaoa; laptele se pune într-o crăticioară pe foc, se pune margarina, iar când aceasta s-a topit se adaugă ingredientele uscate. Se lasă la fiert 2 minute. Se ia de pe foc şi se răceşte.
După răcire se adaugă făina în ploaie, se amestecă uşor; ouăle se separă, gălbenuşurile se adaugă, câte unul în compoziţie, iar albuşurile se bat spumă tare şi se înglobează şi acestea uşor .
Se toarnă într-o formă tapetată cu hârtie şi se coace aproximativ 40 minute.
Se lasă să se răcească apoi se taie în două.
Pentru prepararea cremei se procedează astfel: se strecoară compotul de vişine, fructele împreună cu coacăza se pun la fiert împreună cu 125 ml apă, 60 g zahăr şi zahărul vanilat.
Amidonul se amestecă cu compotul de vişine. Se adaugă la compoziţia de fructe şi se dă în clocot. Se lasă aproximativ 2 minute la fiert, după care se răceşte.
300 g frişcă se bate cu 20 g zahăr, iar când este aproape gata se adaugă întăritorul de frişcă şi se mai bate 1 minut.
Cu frişca obţinută se umple blatul.
Deasupa se repartizează compoziţia de fructe şi se dă la rece 3 ore.
Se bate restul de frişcă şi se unge marginea tortului.
Marginea tortului se decorează cu fulgi de migdale prăjiţi uşor.

3 comentarii: