La cererea familiei am preparat iar lasagna. Ne plac foarte mult pastele. De aceea le prepar in fel si chip.
De data aceasta am încercat o nouă reţetă, care a avut un succes la fel de mare ca şi celelalte.
Pentru sosul bolognez vă trebuie:
- 400 g carne tocată de vită
- 400 g carne tocată de porc
- 1 morcov mare
- 1 ceapă mare
- 1/2 ţelină
- 1 cutie de roşii în bulion (pelati)
- 100 ml vin roşu
- ulei de măsline
- piper, sare
- 1/2 linguriţă de busuioc uscat (dacă aveţi proaspăt şi mai bine)
- un pahar cu apă
Pentru sosul bechamel:
- 800 ml lapte
- 50 g făină
- 50 g unt
- sare
- 1/2 linguriţă nucşoară
Vă mai trebuie:
- o cutie de 300 g foi de lasagna
- 250 g caşcaval
Am început cu prepararea sosului bolognez: se curăţă legumele, ceapa se taie mărunt, morcovul şi ţelina se dau pe răzătoarea mică. Se călesc toate în ulei.
Se adaugă carnea tocată; se lasă să se înăbuşe, în sucul ei, până scade lichidul, cam 15 - 20 minute. Se stinge cu vin. Se pun condimentele.
In acest timp punem o oală mare cu apă pe foc, adăugăm o linguriţă de sare şi după ce începe să fiarbă punem pe rând foile de lasagna ; se lasă câte un minut fiecare apoi se scot cu o paletă şi se aşează unele lângă altele pe un prosop curat.
Roşiile din conservă se toacă mărunt apoi se toarnă împreună cu lichidul din cutie, diluat cu apa, peste amestecul de carne. Se pune capacul la tigaie şi se lasă la fiert încă 30 minute, amestecând din când în când.
Untul se topeşte într-o crăticioară, se adaugă făina, se amestecă de 2 - 3 ori apoi se toarnă laptele, amestecând cu telul pentru a nu face cololoaşe. Se adaugă sare, piper şi nucşoară şi se lasă să fiarbă 1 minut.
Super arata!Pupici!
RăspundețiȘtergereTe pup si eu.
RăspundețiȘtergere