marți, 29 iunie 2010

BRIOSE CU CIRESE SI CIOCOLATA


Ne place ciocolata, dar ne plac şi cireşele.
Acum este sezonul cireşelor şi trebuie să profităm din plin de aceasta. Am ales calea de mijloc, o combinaţie între ciocolată şi cireşe. Ar fi un deliciu. Si aşa a fost.
Ingrediente pentru 12 bucăţi:
- 250 g făină
- 150 g zahăr
- 2 ouă
- 100 g unt
- 150 g ciocolată
- 1 praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 1 plic zahăr vanilat
- puţină sare
- 120 ml cafea tare
- 24 cireşe
Ciocolata se toacă şi se topeşte pe bain-marie cu untul. Se lasă pe foc numai până când se topeşte ciocolata şi se obţine o cremă mai consistentă.

Se ia de pe foc şi se înglobează zahărul, ouăle şi cafeaua.
Separat se omogenizează făina cu prafurile de copt şi bicarbonat apoi se adaugă compoziţia de ciocolată . Se amestecă bine cu un tel. Compoziţia astfel obţinută se repartizează în formele de brioşe tapetate cu unt sau cu hartie specială. Se umplu formele numai pe jumătate, se pun cîte două cireşe în fiecare formă apoi se acoperă cu restul de aluat.

Tava se dă la cuptor pentru 25 minute.
După ce s-au copt se scot din cuptor şi se lasă în forme 10 minute, după care se desprind din forme, se pun pe platou şi se pudrează cu zahăr (eu le-am pudrat după ce am făcut pozele).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu