Astăzi am pregătit humus. Auzisem de mult de această mâncare arăbească, am mâncat de câteva ori dar niciodată nu am făcut în casă. Azi i-a venit rândul să o pregătesc.
Se folosesc foarte puţine ingrediente şi se prepară foarte simplu.
Pentru o porţie, cum este cea din imagine vă trebuie:
- 400 g năut (la conservă)
-2 linguri tahini (pasta de susan)
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 2 - 3 căţei de usturoi
- sare
- piper
- ulei de măsline
Se scurge zeama din conservă într-un pahar iar năutul se pune într-un vas împreună cu cei doi căţei de usturoi. Se pasează năutul cu ajutorul unui blender, adăugând câte puţină zeamă din conservă până ce rezultă o pastă. Se adaugă sare, piper, zeama de lămâie şi pasta de susan (tahini) . Se amestecă bine; va rezulta o pastă fină.
am vazut multe bunatati la tine care tare imi plac, humusul imi aduce aminte de frumosul Israel unde l-am mancat prima data si dupa aceea mergeam aproape in fiecare zi sa mananc,am sa mai vin!
RăspundețiȘtergere