Ingrediente pentru blat:
- 2 ouă
- 150 g zahăr
- 50 ml ulei
- 50 ml lapte
- 150 g făină
- 5 linguri cacao
- 1/2 plic praf de copt
Ingrediente pentru cremă:
- 4 gutui mari (500 g curaţate de coajă şi sâmburi)
- 300 ml apă
- 250 g zahăr
- zeama de la 1/2 lămâie
- 250 g mascarpone
- 200 ml frişcă
- 1 plic întăritor pentru frişcă
- 20 gelatină + 150 ml apă rece
- ciocolată pentru ornat
Pentru început se decojesc şi se curăţă gutuile; într-o crăticioară se pune apa şi zahărul, se dă un clocot apoi se adaugă gutuile tăiate felii şi zeama de lămâie. Se fierb 5 - 8 minute.
Se lasă să se răcească.
Se scot câteva felii de gutui întregi şi se pun deoparte.
Pentru blat se bat ouăle cu zahărul; se înglobează uleiul şi laptele, apoi făina amestecată cu cacao şi praful de copt. Se pune aluatul în forma de copt tapetată cu hârtie de copt şi se coace 35 - 40 minute.
Se mixează gutuile rămase în suc, rezultînd o pastă fină. Se adaugă brânza mascarpone şi se amestecă uşor până se înglobează toată brânza. Gelatina se pune la înmuiat în 150 ml apă.
Nu am mai vazut cu gutui pana acum dar tortul asta mi se pare minunat... si cred ca-i delicios!!!!
RăspundețiȘtergerePupici si o seara placuta!!!
Imi place mult cum arata! Cat de aromat trebuie sa fie...
RăspundețiȘtergereArata delicios, sectiunea e super. Felicitari.
RăspundețiȘtergereMinunat acest tortulet!
RăspundețiȘtergereNici eu nu am stiut de o asemenea combinatie! Si in afara de faptul ca arata bine....cred ca i si gustos...
RăspundețiȘtergere