Pentru azi sau pentru duminică, când este dezlegare la peşte, vă propun o salată mai altfel, fără clasica salată verde, în care combinaţia de bază sunt pastele şi peştele. Este săţioasă şi se prepară rapid.
- 200 g ton bucăţi de la conservă, scurs de zeamă
- 250 g fusilli
- 2 roşii
- 2 cepe roşii mici
- 100 g măsline negre
- 50 g măsline verzi umplute cu ardei
- 100 g mazăre
- 1 linguriţă mărar tocat
- 1/2 linguriţă busuioc tocat
Pentru dressing:
- 100 g iaurt
- 50 ml ulei
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 linguriţă muştar
- 1/2 linguriţă zahăr
- sare, piper
Pentru maioneză:
- 1 linguriţă muştar
- 1 ou
- 150 ml ulei
Pastele se fierb în apă cu sare şi o lingură de ulei, apoi se strecoară şi se clătesc cu apă rece. Se lasă să se scurgă bine.
Într-un castronel se prepară dressingul amestecând toate ingredientele.
Maioneza se prepară din ulei, muştar şi ou. La final se adaugă busuioc şi mărar.
Măslinele, roşiile şi ceapa curăţată se taie rondele.
Intr-un castron se pune un rând de paste, roşii feliate, măsline şi rondele de ceapă, se pun bucăţi de ton , se presară mazăre, dressing şi câte 1 1/2 linguri de maioneză. Se continuă până se termină ingredientele. Deasupra se pun roşii, măsline, mazăre, dressing şi maioneză .
yamy....simplu si bun
RăspundețiȘtergere