Cam de multişor aveam în cămară o cutie de lapte condensat. Nu am mai rezistat şi într-o seară am făcut-o dulce de leche, iar a doua zi am băgat-o în crema pentru prăjitura din acest weekend.
Pentru blat am folosit reţetea de la "Amandină".
Ingrediente blat:
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 200 g făină
- 40 ml apă
- 40 ml ulei
- 3 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
Ingrediente cremă:
- 300 g Dulce de leche
- 200 unt
- 400 ml lapte
- 75 g zahăr brun
- 200 ml lapte + 75 g amidon
- 1 plic zahăr vaniliat
- 50 ml lichior Irish Cream
Ingrediente sirop:
- 150 ml apă
- 100 g zahăr
- 1 lingură lichior Irish Cream
- glazura de ciocolată Dr.Oetker
Pentru blat se separă ouăle; albuşurile se bat spumă cu zahărul şi apa rece; se adaugă câte un gălbenuş şi la sfârşit uleiul. Se opreşte mixerul şi cu ajutorul unei palete se încorporează amestecul de făină , cacao şi praf de copt. Aluatul se împarte în două şi se coc două foi.
Pentru cremă se pune la fiert, într-un vas cu fundul dublu, 400 ml lapte, zahărul brun şi zahărul vaniliat. Cînd acesta dă în clocot se adaugă amidonul amestecat cu 200 ml lapte. Se amestecă continuu până se îngroaşă.
Se ia de pe foc şi se dă la rece.
Vasul în care am preparat dulce de leche se pune pe foc, se adaugă untul şi se lasă până ce acesta se topeşte . Luăm crema de pe foc, adăugăm lichiorul apoi o punem la rece.
Crema dulce de leche răcită se pune în vasul mixerului pornit la viteză maximă,
se adaugă câte o lingură din crema de lapte până se încorporează toată.
Se însiropează foile cu siropul obţinut prin fierberea apei cu zahăr şi după răcire adăugarea lichiorului.
Crema obţinută se pune între foi şi punem prăjitura la rece pentru 2 - 3 ore.
Crema obţinută se pune între foi şi punem prăjitura la rece pentru 2 - 3 ore.
Am porţionat prăjitura şi fiecare bucată am acoperit-o cu glazură.
Super prajiturica!
RăspundețiȘtergereo combinatie fenomenala!
RăspundețiȘtergereCat de bine arata: delicios!
RăspundețiȘtergereadevarat deliciu!
RăspundețiȘtergereCu siguranta delicioasa prajitura!!
RăspundețiȘtergereCand am vazut poza am crezut ca este amandina,Arata supr prajiturica si cu siguranta este super gustoasa.
RăspundețiȘtergere