Sâmbăta şi duminica sunt zilele din săptămână când reuşim să luăm micul dejun în familie. Păcat că nu se întâmplă în fiecare week-end. De fiecare dată mă străduiesc să prepar ceva mai special.
Pentru una din zilele week-endului prelungit care vine o să prepar ouă en cocotte.
După cum vedeţi am mai preparat şi altă dată dar nu am reuşit să le postez. Ouăle en cocotte sunt deosebite atât prin varietatea ingredientelor folosite la preparare cât şi prin prezentarea lor, a felului în care sunt servite la masă, fiecare individual, în vase speciale denumite "ramequin". Aceste vase sunt termorezistente şi pot fi din porţelan, sticlă sau ceramică, aşa cum sunt cele de mai jos.
Pentru trei persoane am folosit:
- 4 ouă
- 20 g unt moale
- 100 g kaizer tăiat feliuţe subţiri
- 50 g şuncă tăiată mărunt
- 50 g salam picant tăiat feliuţe
- 50 g brânză mozzarella tip " Napolact "
- 50 g caşcaval
- 2 linguri smântână
- 2 roşii cherry
Kaizerul se rumeneşte puţin într-o tigaie mică cu o linguriţă ulei de măsline.
Formele se ung cu unt ,
Se repartizează brânza în fiecare vas, se sparge câte un ou în vasele rameqin şi două ouă în vasul mai mare,
iar peste acestea se pune şunca şi salamul.
Caşcavalul dat pe răzătoare se amestecă cu smântâna şi se întinde deasupra ouălor având grijă să nu se spargă gălbenuşul. În final se pun roşiile cherry tăiate în două şi pătrunjel verde.
Vasele se pun într-o tavă. Se adaugă apă fierbinte până la jumătatea vaselor apoi se dau la cuptor pentru
20 - 30 minute sau mai mult, până se coagulează ouăle.
Sunt delicioase !
Si eu la fel, sambata si duminica incerc sa prepar ceva mai special pentru micul dejun. Arata super.
RăspundețiȘtergereTe asteapta un premiu la mine pe blog!
Mulţumesc Any!
RăspundețiȘtergere