În ultimul număr al revistei Ioana Secretele bucătăriei am dat peste o reţetă de quiche cu broccoli, care m-a inspirat pentru realizarea cinei de sâmbătă seara. Mai degrabă quichului preparat de mine i se potriveşte denumirea de quiche cu legume, dat fiind că pentru prepararea lui am folosit mai multe legume.
Oricare i-ar fi denumirea un lucru este cert: a fost gustos.
Ingrediente:
- 300 g broccoli
- 120 g mazăre
- 120 g baby carrot
- 1/2 ardei gras roşu
- 50 g roşii uscate conservate în ulei
- 3 ouă
- 200 ml smântână
- 170 g caşcaval ras
- 200 g brânză
- 2 căţei de usturoi
- 1 linguriţă cimbru uscat
- nucşoară
- sare, piper
- 1 foaie foietaj
Broccoli se spală şi se rupe în bucheţele mici. In apă clocotită cu sare se pun broccoli, morcovii şi mazărea. Se lasă la fiert 10 minute apoi se scurg.
Se bat ouăle cu smântâna, se pun condimentele apoi se adaugă brânzeturile şi usturoiul zdrobit.
În tava de tartă puţin unsă cu unt se întinde foaia. Se pun legumele, roşiile scurse de ulei tocate, ardeiul tocat
Se toarnă amestecul de ouă cu smântână.
Tava se pune în cuptorul încins la 200 grade unde se coace 40 minute, pe treapta din mijloc a cuptorului.
Pentru a fi siguri că tarta este gata se poate verifica cu o scobitoare (ca la prăjituri) . Dacă aceasta iese uscată înseamnă că preparatul este gata.
Minunat, cand vine vorba de quiche nu ma dau dusa prea usor :)) Pup
RăspundețiȘtergereNici eu, deşi recunosc că nu-i bine. Se pune. Ştii tu unde.
RăspundețiȘtergere