sâmbătă, 27 aprilie 2013

PLACHIE DE CRAP


Pentru că de  Florii  avem dezlegare la peşte, ce spuneţi de această mâncare delicioasă şi aromată?
Poate fi servită atât la masa de prânz, alături de o garnitură de cartofi natur, cât şi la cină.


Iată ce am folosit:
- 400 g file de crap 
- 1 ceapă albă
- 1 ceapă roşie
- 2 fire de ceapă verde
- 3 căţei de usturoi
- 1 cutie cu roşii în suc de roşii
- 200 ml vin alb 
- 1 ardei roşu
- 2 foi de dafin
- 1 linguriţă cimbru uscat
- sare, piper
- 3 linguri ulei de măsline
- 1/2 lămâie

Se curăţă ceapa uscată şi se taie solzişori; ceapa verde se curăţă, se spală şi se taie inele; usturoiul se taie feliuţe; toate se pun la călit în uleiul de măsline. 
Se adaugă ardeiul roşu tăiat cubuleţe. Când legumele se înmoaie se adaugă roşiile cubuleţe împreună cu sucul din cutie, vinul alb, foile de dafin, cimbrul şi se potriveşte de sare şi piper.  Se lasă la fiert 10 - 15 minute.  
Când sosul este gata se pune într-un vas termorezistent iar peste sos  se pune fileul de peşte. 


Tava se pune în cuptorul încins la 180 grade.
După 20 de minute se scoate tava din cuptor, se adaugă  cozi de ceapă verde tăiată şi felii de lămâie.
Tava se dă la cuptor pentru încă  8 - 10 minute.


Poftă bună!

Un comentariu: