luni, 8 aprilie 2013

SOTE DE CIUPERCI


Azi vă propun o mâncare care poate fi servită atât ca fel principal într-o zi de post sau poate fi o garnitură la fripturi sau alte preparate cu carne. 
Pentru trei persoane am folosit:
- 500 g ciuperci
- 20 g unt
- 1 morcov 
- 3 fire ceapă verde
- 3 căţei de usturoi 
- piper
- sare 
- 2 linguri ulei de măsline
- pătrunjel verde

Ciupercile se taie în două sau în patru, în funcţie de mărimea lor; morcovul se curăţă de coajă şi se taie rondele; ceapa se taie inele; usturoiul se toacă.
Într-un vas am pus untul şi uleiul, am adăugat ciupercile, morcovul şi usturioul. Se acoperă vasul, se dă focul la minim şi se lasă  aproximativ 10 minute, timp în care se amestecă de 2 - 3 ori. (Dacă nu aveţi un vas ceramic supravegheaţi şi amestecaţi ciupercile mai des). 
Ciupercile fiind gata se condimentează  cu sare şi piper şi se adaugă pătrunjelul verde.


Au fost foarte bune alături de pieptul de pui la cuptor !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu