Iată-ne şi în pragul Sfintelor Sărbători de Paşti. Doresc tuturor prietenilor şi vizitatorilor acestui site Paşte luminat şi să vă bucuraţi de minunea sfântă a Invierii Domnului nostru Isus Hristos!
Ingrediente blat:
- 5 ouă
- 100 g făină
- 120 g zahăr
- 1/2 pliculeţ praf de copt
- coaja rasă de la o lămâie
- coaja rasă de la 2 lime
Se separă albuşurile de gălbenuşuri; albuşurile se bat spumă tare cu zahărul; se adaugă coaja rasă de lămâie şi lime apoi câte un gălbenuş. La sfârşit se opreşte mixerul şi se adaugă câte o lingură de făină amestecată cu praful de copt, amestecând uşor prin răsturnare. Aluatul se pune în tava rotundă de tort tapetată cu hârtie de copt unsă cu puţin unt. Se dă tava la cuptorul încins la 180 grade C şi se coace 20 - 25 minute.
Ingrediente cremă:
- 3oo g ciocolată albă ( am pus ciocolată Primola)
- 200 g unt
- 5 ouă
- 120 g zahăr fin
- coaja rasă de la 2 limete
- zeama de la o limetă
- 11 g gelatină
Ciocolata albă se rupe bucăţele şi se pune pe bain-marie la topit. Se adaugă untul amestecând continuu până la topirea acestuia apoi gălbenuşurile.
Se fierb până se îngroaşă crema ( 5 - 7 minute) apoi crema rezultată se pune la rece.
Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul; în spuma de albuşuri se adaugă câte o lingură din crema de ciocolată albă şi gălbenuşuri, mixând la viteză minimă până la incorporarea completă a cremei. Se adaugă gelatina hidratată conform instrucţiunilor de pe ambalaj (eu am pus numai 3 linguri de apă).
Blatul rece se taie în două. Primul blat se pune pe un platou iar în jurul acestuia se pune cercul de patiserie.
Se însiropează cu un sirop preparat din :
- 150 ml apă
- 150 g zahăr
- 1 linguriţă extract de vanilie
Se toarnă crema, se acoperă cu blat şi se dă la rece pentru 4 - 5 ore.
Tortul se ornează cu frişcă, fructe de physalis şi bomboane de zahăr.
Foarte frumos tortul !
RăspundețiȘtergerePaste fericit alaturi de cei dragi ! :)
Cred ca dau in diabet doar uitandu-ma la el...arata foarte delicios...si cu siguranta si este foarte delicios.
RăspundețiȘtergere