Din ouă se pot prepara nenumărate delicii culinare, atât dulci cât şi sărate. În varianta sărată folosim ouăle foarte des la micul dejun pentru omlete, ochiuri sau fierte. Azi dimineaţă, pentru micul dejun, am preparat această omletă "îmbunătăţită" cu tot felul de ingrediente. De fapt este vorba de clasica tortilla spaniolă sau omletă spaniolă, transformată într-un delicios tapas, servit în bucăţele mici.
Iată ce am folosit:
- 5 ouă
- 2 cartofi mici fierţi
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras verde
- 2 căţei de usturoi
- 5 fire de ceapă verde
- 150 g brânză de capră
- 50 g smântână
- sare, piper
- ulei de măsline
- 5 fire chivas
Ardeiul gras se spală, se curăţă de cotoare apoi se taie cubuleţe; ceapa verde se spală, se curăţă şi se toacă; usturoiul se toacă mărunt. Toate se pun în uleiul încins şi se prăjesc 5 - 6 minute. Se adaugă cartofii fierţi decojiţi, tăiaţi cubuleţe mici apoi se lasă la răcit.
Ouăle se bat cu sare şi piper, se adaugă brânza şi smântâna. Se toarnă peste legumele din tigaie.
Într-o farfurie termorezistentă se pune puţin ulei (1-2 linguri) şi se toarnă amestecul de ouă cu legume.
Deasupra se presară chivas tocat.
Farfuria se pune în cuptorul încins la 180 grade C pentru 35 minute. În final ar trebui să arate ca în imaginea de mai jos: bine coaptă şi rumenită.
Tortilla se scoate din cuptor şi se taie pătrăţele.
Poftă bună!
Mmm, o bunatate!!!
RăspundețiȘtergereAsa este .
RăspundețiȘtergereMy brother recommended I might like this website. He was totally right.
RăspundețiȘtergereThis post truly made my day. You cann't imagine simply how much time I had spent for this information! Thanks!
my blog - kenneth Cole