vineri, 27 septembrie 2013

CALAMARI PRĂJIŢI


Prima dată când am mâncat fructe de mare, calamari, mai exact,  a fost în urmă cu mulţi ani, aflându-mă în concediu  în Grecia. Au urmat scoicile savurate în  Franţa, gătite după reţete numai de ei ştiute. Apoi creveţii şi tot aşa până am descoperit că ador fructele de mare. Cum un an întreg nu sunt în concediu, dar poftele pentru aceste delicatese sunt şi peste an, am încercat prepararea lor  şi acasă. 
Calamarii   prăţiţi  sau pane sunt foarte uşor de preparat. Totul este să nu-i lăsăm mai mult decât trebuie pe foc. 



Ingrediente:
- 300 g inele de calamari
- 150 ml lapte 
- sucul de la o lămâie
- 3 ouă
- 100 - 150 g făină 
- 1 linguriţă pudră de usturoi 
- 1/2  linguriţă piper
- 1 linguriţă fulgi de ardei iute
.- 1 lingură chives tocat
- sare
- ulei de palmier pentru prăjit 

Inelele de calamari se spală  apoi se usucă cu un prosop de hârtie. Într-un vas se amestecă laptele şi zeama de lămâie. După 5 minute, timp în care amestecul se va îngroşa, se pun inelele de calamari unde se lasă până la 3 - 4 ore. 


Într-o farfurie se amestecă făina, sare, piper, fulgii de ardei iute, pudra de usturoi şi chivesul tocat. 
Inelele de calamari se scurg de lapte, se dau prin ouăle bătute cu puţină sare, prin amestecul de făină  apoi iar ouă. 


Se prăjesc în uleiul încins până devin crocanţi, aproximativ 4 minute (nu mai mult deoarece riscaţi să se întărească). 


Se stropesc cu zeamă de lămâie!
Să aveţi poftă!

Un comentariu: