Căutând în "cămara rece" adică congelator, am dat peste o cutie cu vişine. Ce poate fi mai bun lângă cafea sau după amiaza, acum în toiul iernii, decât un chec cu fructe. Foarte simplu de preparat.
Ingrediente:
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 270 g zahăr
- 290 g făină
- 1 ou
- 200 ml lapte
- 1o g praf de copt
- 1 linguriţă extract de vanilie
- 400 g vişine congelate
Se mixează oul întreg cu uleiul. Se adaugă zahărul apoi laptele şi extractul de vanilie. Se mixează 1 - 2 minute până la omogenizare. Se scoate vasul mixerului de pe suport şi se adaugă ingredientele uscate: făina amestecată cu praful de copt. Se omogenizează cu o lingură din lemn.
Aluatul se repartizează în tava specială de mini chec, unsă cu unt şi tapetată cu făină, sau într-o tava mai mare pentru chec. Deasupra se repartizează vişinele decongelate şi scurse de zeamă.
Tava se pune în cuptorul încălzit la 180 de grade unde se coace 35 - 45 de minute.
La proba cu scobitoarea aceasta trebuie să iasă curată.
După coacere se scoate tava din cuptor şi se lasă să se răcească 3 - 4 minute apoi se scot mini checurile şi se pun pe suportul metalic .
După răcire se pudrează cu zahăr pudră.
Poftă bună!
Delicios mini-checul!!!
RăspundețiȘtergere