luni, 27 ianuarie 2014

SUPA CREMA DE CIUPERCI CU PAINE PRAJITA CU PARMEZAN


Se ştie că supa-cremă de ciuperci îşi are originea în bucătăria franţuzească. Unde altundeva aş spune eu. Pornind de la tradiţionala supă, bucătarii zilelor noastre prepară numeroase variante a acesteia. 
Supă-cremă de ciuperci am mai gătit şi eu.  Am şi o reţetă postată acum câţiva ani cu această  supă. 
Astăzi vă  împărtăşesc şi vouă o variantă la fel de gustoasă a acestei supe cremoase, preparată de mine în acest weekend. 


Ingrediente:
- 700 g ciuperci champignon 
- 1 ceapă mică
- 1 cartof mic
- 1 morcov 
- 2 linguri de ulei de măsline
- 40 g unt
- 250 g smântână
- 1 linguriţă făină
- 2,5 litri supă de legume 

- 1 baghetă de pâine franţuzească
- 20 g unt
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură parmezan 

Ceapa tocată şi morcovul ras se călesc în unt şi ulei. După 5 - 7 minute, când legumele s-au înmuiat, se adaugă supa de legume apoi ciupercile spălate şi tăiate în patru şi cartoful curăţat de coajă şi tăiat cubuleţe. Se potriveşte de sare şi se lasă la fiert 10 minute. 


Se mixează supa cu ajutorul blenderului sau cu un mixer vertical.  Se drege cu smântână frecată cu o linguriţă rasă de făină, sare şi piper. În farfurie se pun felii de ciuperci prăjite în unt şi puţină smântână.


Bagheta franţuzească se taie felii şi se dă la cuptor câteva minute, până se rumenesc.
Se scot din cuptor şi fiecare felie, caldă încă, se unge cu unt, se presară parmezan şi câte un căţel de usturoi tocat. 

 

Poftă bună!



3 comentarii: