Ingrediente:
- 113 g unt
- 250 g zahăr tos
- 50 g zahăr brun
- 60 ml lapte
- 1 ou
- 375 g făină
- 2 linguri suc de portocale
- coaja rasă de la 1/2 portocală
- coaja rasă de la o lămâie
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- un praf de sare
- 200 - 250 g afine
Untul şi zahărul se pun în vasul mixerului şi se mixează bine. Se adaugă laptele, sucul de portocale şi oul; se omogenizează. Făina se amestecă cu praful de copt şi bicarbonatul şi se adaugă la crema de unt. Se pun şi afinele şi se încorporează totul cu ajutorul unei linguri.
Cu ajutorul posh-ului sau a unei linguriţe, se formează grămăjoare din aluat care se pun în tava antiaderentă păstrând o distanţă de câţiva cm între ele.
Tava se dă la cuptorul încins la 170 de grade C, unde se coc 12 - 15 minute.
Fursecurile reci se pot pudra cu zahăr pudră sau se pot acoperi cu un strat subţire de glazură.
Poftă bună1
am copiat reteta! :)
RăspundețiȘtergere