joi, 11 septembrie 2014

GRATIN DE CONOPIDA IN SOS DE MUSTAR



Ingrediente:
- o conopidă ( de cca. 500 g )
- 100 g brânză Emmentaler sau Gouda
- 20 g unt
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă
- 1 lingură mare muştar 
- 100 ml lapte
- 20 g făină
- sare, piper
- pudră de nucşoară 


Se încălzeşte cuptorul la 200 grade C. 
Se spală conopida, se taie bucheţele şi se fierb în 500 ml apă cu sare.  După 10 minute se scurge apa şi se lasă conopida să se răcească. 
Între timp se prepară sosul de muştar: într-o tigaie încăpătoare se topeşte untul împreună cu 1 lingură ulei de măsline. Se adaugă ceapa tocată şi se găteşte până când aceasta se înmoaie. Se pune făina, se amestecă de 2 - 3 ori apoi se adaugă laptele. Se omogenizează, iar dacă este cazul şi sosul este prea gros se mai adaugă puţin lapte. Se fierbe 2- 3 minute, se condimentează cu sare, piper şi nucşoară şi la sfârşit se pune muştarul şi 75 g brânză.  



Se unge cu unt un vas ceramic pentru cuptor, se pun bucheţelele de conopidă peste care se va turna sosul, scuturând vasul pentru ca sosul să se strecoare printre bucăţile de conopidă.


Se presară restul de brânză şi se dă vasul la cuptor. 


După 30 - 40 de minute conopida ar trebui să fie frumos gratinată . 



Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu