miercuri, 8 octombrie 2014

PUI CU SOS DE CAPERE





Ingrediente pentru 2 persoane:
- 1 piept de pui (cca.300 g)
- 10 g unt
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 linguri capere
- 1 lingură brandy
- 1 lingură zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
- sare, piper
- 1 legătură mică pătrunjel verde

Pieptul de pui se spală, se tamponează cu șervețele din hârtie apoi se condimentează și se porționează
 Uleiul de măsline se încinge într-o tigaie antiaderentă. Se adaugă carnea de pui și se gătește câte 6 - 8 minute pe fiecare parte sau până când aceasta este rumenită frumos. 


Pieptul de pui astfel preparat se scoate din tigaie și se pune într-un vas acoperit, la cald. 
În tigaia în care s-a prăjit puiul se adaugă untul, brandy, caperele  și zeama de lămâie. Se dă focul la minim și se fierbe sosul cca. 2 minute. Se potrivește de sare și piper, se adaugă pieptul de pui și se mai lasă pe foc încă 1 minut. 


Se ia tigaia de pe foc și se adaugă pătrunjelul verde tocat. 


Pieptul de pui astfel pregătit se poate servi cu legume sau paste. Noi  l-am servit cu spaghete.


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu