marți, 16 decembrie 2014

CIUPERCI UMPLUTE, LA CUPTOR


Cu siguranţă aţi gătit ciuperci umplute. Mai ales în zilele de vară, la grătar, pot fi o alternativă la veşnicii mititei sau grătare din carne. Dar ciupercile se pot găti şi la cuptor, umplute cu brânză sau şuncă. Eu am ales o variantă mai uşoară, reţeta încadrându-se perfect între aperitivele sau antreurile calde.


Ingrediente 4 porţii:
- 8 ciuperci champignon  mari, spălate şi curăţate de codiţe
- 50  g bacon, tăiat cubuleţe
- 1 ceapă mică, tocată
- 100 g boabe de porumb dulce (din conservă)
- 100 g brânză tip Gouda, tăiată cubuleţe
- 4 linguri pesmet
- 1/2 ardei iute mic,  tocat
- 5 linguri  ulei de măsline
- 2 linguri pătrunjel verde, tocat
- sare, piper

3 linguri de ulei se încing într-o tigaie încăpătoare, se adaugă ceapa, se căleşte 1 - 2 minute la foc mic, apoi se adaugă bacon-ul. 


După 3 minute se adaugă ardeiul iute, se căleşte câteva secunde, se pun boabele de porumb, pesmetul, pătrunjelul verde, sare şi piper după gust. Se omogenizează la foc potrivit cca. 1 minut


Se ia tigaia de pe foc şi se adaugă cubuleţele de brânză.  Cu o lingură se umplu ciupercile, se aşează într-un vas sau o farfurie ceramică termorezistentă şi se stropesc cu ulei de măsline. 
Vasul se pune în cuptorul preâncălzit la 180 de grade C. 



După 20 - 25 de minute ciupercile sunt coapte şi, servite fierbinţi, sunt un aperitiv foarte gustos.


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu